Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 вересня

Приїзд хасидів до України, повернення грипу та два блоки «Ради» протягом доби.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

«Нічну варту» від «1+1» присвятили обговоренню мобілізації в Росії та реакції росіян на неї. У першому блоці ведучі Євген Плінський та Наталя Островська говорили про потенційний вплив мобілізації на хід бойових дій із військовим експертом Дмитром Снєгирьовим.

У другому блоці — про реакцію росіян на призов та втечу до сусідніх країн. До обговорення долучили грузинську політичну діячку Елене Хоштарію, бурятську активістку Раджану Дугарову та аналітика Андрія Саварця. В студії працювала традиційна для останніх випусків токшоу четвірка ведучих: Євген Плінський, Євген Куксін, Наталя Островська та Марія Васильєва.

У перервах між блоками показували повтор новин попередньої доби.

Псевдореферендум на окупованих територіях України у блоці «Ради» обговорили з політкоментатором Володимиром Фесенком. Його регулярно запрошують коментувати питання української та міжнародної політики. Починаючи з 1 травня його запрошували до різних студій телеканалів 42 рази, 26 з них були саме у студії «Ради».

Нардепа від «Слуги народу» Олега Дунду до студії запросили розповісти про Конгрес безпеки у Європі та дав власну оцінку нападу Росії на Україну.

Знову запросили до офлайн-студії експерта з економічних питань, у минулому чиновника Георгія Біркадзе. З ним говорили про відновлення України. З 24 включень у нацмарафоні 22 він мав саме у студії «Ради». Ще двічі його запрошували до студії «Інтера».

Під час гостьових включень у блоці «Ради» на екран виводять рекламу їхнього ютуб-каналу.

У блоці Суспільного, крім війни та референдумів, говорили також про вакцинацію українців від грипу. До студії запросили голову профільного парламентського комітету  Михайла Радуцького та імунолога Бориса Донського.

Про роботу журналістів на війні говорили з воєнною журналісткою Джанін ді Джованні. Вона розповіла про роботу у Росії та на Близькому Сході. Журналістка розповіла, що коли висвітлюєш багато воєн, починаєш бачити закономірності, зокрема й в організації геноциду. Також вона сказала, що людям варто підготуватись, що війна триватиме довго, і навчитись жити у цих умовах.

У другому блоці «Ради» цієї доби продовжили включення з представниками уряду та політиками. Зокрема, говорили з першим заступником міністра внутрішніх справ Євгенієм Єніним, міністром юстиції України Денисом Малюською, заступницею міністра оборони Ганною Маляр, нардепами від «Слуги народу» Єгором Чернєвим та Оленою Шуляк та головним консультантом кабінету керівника Офісу президента України Олегом Гавришем. Загалом «Рада»  мала цієї доби дванадцять годин ефірного часу.

Источник материала
Поделиться сюжетом