Коли перша зброя з ленд-лізу опиниться в Україні: Жданов озвучив терміни
Коли перша зброя з ленд-лізу опиниться в Україні: Жданов озвучив терміни

Коли перша зброя з ленд-лізу опиниться в Україні: Жданов озвучив терміни

На темпи постачання зброї для України з лендлізу може вплинути можливе збільшення партії озброєння.

Військовий експерт Олег Жданов припустив, що до середини поточного місяця до України прибудуть перші партії озброєння від США в рамках ленд-лізу.

Таку думку Жданов висловив в інтерв'ю УНІАН.

"Я думаю, що до середини жовтня перші партії озброєння, які можуть бути поставлені в рамках ленд-лізу, вже можуть бути в Україні. З військової точки зору це абсолютно правильно. Ну, ми не знаємо з вами плану передачі озброєння. Припустимо, зовсім несподівано з'ясувалося, що Сполучені Штати закуповують в Кореї на 3 мільярди доларів озброєння для України. Скільки треба, щоб відвантажитися і сюди прийшов пароплав? Кілька тижнів. Те ж саме, якщо партії озброєнь будуть збільшені. Я знаю, що Сполучені Штати зосередили судна забезпечення Військово-Морських сил для перекидання озброєнь в Україну – в Європу, а потім транспортування в Україну. Так що, цілком може бути задіяна і морська транспортна компонента. І це говорить про те, що партії озброєнь будуть досить великі", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що у вівторок, 4 жовтня, президент США Джо Байден поспілкувався з українським колегою Володимиром Зеленським. За підсумками переговорів очільгник Білого дому анонсував виділення нової військової допомоги на суму 625 мільйонів доларів.

Яку саме зброю та військове обладнання отримає Україна - розповіли у Пентагоні.

Читайте також:

  • "Війна ще не закінчилася, ми повинні продовжувати постачати Україні важке озброєння" - МЗС Польщі
  • Україна обговорює із США постачання ракет, які за радіусом дії вищі, ніж у HIMARS - Маркарова
  • Євросоюз остаточно затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії
Источник материала
Поделиться сюжетом