Українцям показали нові ціни на помідори, буряки та перець: що подешевшало в останній місяць осені
Українцям показали нові ціни на помідори, буряки та перець: що подешевшало в останній місяць осені

Українцям показали нові ціни на помідори, буряки та перець: що подешевшало в останній місяць осені

У другій половині останнього місяця осені супермаркети оновили ціни на помідори, буряки та болгарський перець. Що подешевшало, а що побільшало в ціні, показує портал Мінфін.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

За словами експертів, незабаром ціни на овочі в магазинах почнуть зростати, а причиною тому регулярні відключення електрики. Виробникам необхідно забезпечувати належні умови зберігання продукції, для чого потрібна електрика, щоб врятувати ситуацію, можуть перейти на генератори, але це збільшить витрати та вплине на кінцеву вартість овочів. Поки цього не сталося, показуємо реальну ситуацію в супермаркетах на прикладі помідорів, буряків та перцю.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Так, червоні помідори у другій половині листопада в середньому пропонуються по 74,92 гривні за кіло, що більш ніж на 3 гривні перевищує жовтневий цінник (71,23 гривні за кіло). В той самий час, рожеві помідори впали в ціні з 93,80 до 85,99 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Ціни на буряки продовжують опускатися і якщо у жовтні середній цінник був 13,41 гривні за кіло, то на даний момент – 12,65 гривні.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець також непогано знизився в ціні – одразу на 11,53 гривні. Середній цінник у супермаркетах сягає 141,27 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні до кінця року подешевшають три популярні продукти: які саме і в чому причина.

Також наш портал інформував, що відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Крім того, ми писали, готувати борщ доведеться без томатної пасти: ціни на популярну заправку зростають божевільними темпами.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом