Простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, які прискорюють ріст і покращують смак
Простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, які прискорюють ріст і покращують смак

Простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, які прискорюють ріст і покращують смак

Вирощування свіжої зелені на підвіконні стало досить популярним способом забезпечити себе ароматною цибулею, петрушкою чи кропом у зимовий період.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Щобільше, якщо ви вирішите виростити зелену цибульку у себе на підвіконні, у результаті отримаєте потужне джерело вітамінів, яке буде доступним для вас навіть у зимовий час.

Для вирощування в домашніх умовах рекомендується використовувати велику сіянку, розміром 2,5-3,5 см, яка від дрібної відрізняється наявністю численних зачатків листя, що й визначає її здатність сформувати велику зелену масу.

Посів цибулі, фото: podkormka.guru

Звісно, проростити можна й звичайну цибулю, яка завжди є вдома. Врахуйте, що для пророщування доцільно використовувати здорові цибулини середнього розміру, без зовнішніх ознак ушкоджень, плісняви ​​та гнилі. А також ті, які починають проростати, з паростками та зачатками хоча б дрібних корінців.

Для цього на чверть висоти обережно зрізати та видалити верхню частину ріпки цибулі, а решту протягом 1-2 діб витримати в воді, періодично змінюючи та підігріваючи її до 35-40 °C.

Зелена цибуля, скріншот з відео

Після цього на такий самий інтервал часу замочити цибулю у слабкому розчині бурштинової кислоти або гумату калію (кілька крапель розчиняють у склянці теплої води), що сприятиме кращому коренеутворенню та прискореному відростанню листя.

Далі помістіть цибулини у місткості з водою. Низ кожної "ріпки" повинен лише злегка торкатися поверхні води. Це оберігатиме цибулини від загнивання. Температура повітря бажана +22-24 °C, а води — не нижче +30-35 °C.

Перші листочки зеленої цибулі вибірково зрізають через два-три тижні після посадки. Якщо ж на підвіконні температура нижче +10-12 °C, то перо буде готове лише через місяць, зате міцніше та соковитіше.

Зелена цибуля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом