В Укренерго розповіли, коли країна знову повернеться до планових відключень світла
В Укренерго розповіли, коли країна знову повернеться до планових відключень світла

В Укренерго розповіли, коли країна знову повернеться до планових відключень світла

Стало відомо, що ситуація з подачею електроенергії в Україні найближчим часом має налагодитися. Перейдуть з аварійних та екстрених відключень на планові.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Про це повідомляє голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, тим самим спробував заспокоїти громадян, які сидять третій день без електрики.

Енергетики ДТЕК Запорізька ТЕС пройшли навчальний курс від Honeywell

23 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по українських територіях, і тим самим залишили практично всю країну без водопостачання, електрики, опалення, а також мобільного зв'язку та інтернету.

Через це почали діяти графіки аварійних відключень світла, але ситуація може стабілізуватися протягом 1-2 днів, після чого знову розпочнуться планові відключення.

"Всі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки", - припускає Володимир Кудрицький.

Відключення електроенергії, скріншот: YouTube

При цьому, як зазначається, найскладніший етап після останньої атаки російськими ракетами наша енергосистема вже пройшла. Якщо не буде нових обстрілів, то вона поступово відновлюватиметься.

Крім того, всі області вже загоєні, а енергосистема з'єднана з енергосистемою Євросоюзу, що було дуже важливим кроком нашої інтеграції.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на АЗС стабілізувалися, але ні краплі не радують: скільки коштуватиме літр бензину, дизеля та автогазу

Раніше повідомлялося, що саміт G20 здивував своєю антипутінською коаліцією, навіть Китай тепер загрожує Кремлю .

Також українцям пообіцяли жодних "зимових пауз", адже в Криму можна відпочивати у будь-яку пору року.

Источник материала
Поделиться сюжетом