Яйця та курятина у дефіциті: як відключення світла вплинуть на ринок
Яйця та курятина у дефіциті: як відключення світла вплинуть на ринок

Яйця та курятина у дефіциті: як відключення світла вплинуть на ринок

23 листопада 2022 року Росія зробила чергову масову ракетну атаку по мирному населенню та критичній інфраструктурі України.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Наслідки були важкими – без води, світла, зв'язку та тепла громадяни сиділи кілька днів. Проте ні тиждень блекауту, ні місяць не вплинуть на настрої. Ми обов'язково переможемо і ворог більше ніколи не захоче ступити на нашу землю, бо на нього чекатиме жорстка відповідь за подібні дії.

Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube

Однак поговоримо трохи про неприємне. Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко розповів про те, що постійні відключення електроенергії заважають стабільній роботі птахофабрик... через це собівартість виробництва, звичайно ж, зростає, втрачається продуктивність та порушуються технологічні процеси.

"Переби в електропостачанні змушують виробників переглядати свої виробничі плани у бік зменшення виробництва для зниження можливих втрат", - зазначив він.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

У пташниках електрика є виключно через генератори, які мають підтримувати інкубатори, без яких Україна може втратити дуже багато яєць та курячого м'яса. А це спричинить і зростання цін, і дефіцит.

Варто нагадати, що у жовтні різко злетіла вартість яєць у супермаркетах – на 109%... і якщо раніше їхня ціна була близько 35 гривень, то зараз, починаючи з жовтня – 74,2 гривень за десяток.

Нагадаємо, щоб продукти в холодильнику не зіпсувалися при відключенні світла: ці поради вас виручать

Як повідомляв "Знай.ua", ходовий овоч знову подорожчав, ціна злетіла за тиждень на 15%

Знай.ua писав, не почаюємо: кава, чай і мінералка - як змінилася цінники за місяць

Источник материала
Поделиться сюжетом