Продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації
Продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації

Продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації

Українці опинилися під загрозою вимкнення опалення в будинках, через масовані російські ракетні обстріли та знеструмлення. То ж люди змушені шукати альтернативні шляхи зігрівання.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Крім різноманітних приладів, одним зі способів швидко зігрітися та зберегти тепло є деяка їжа, яка здатна підняти температуру тіла та довше утримувати тепло.

Ці продукти прості та зазвичай є у щоденному вжитку українців. Тепер же до них слід приглянутися уважніше.

Борщ, фото: unsplash

Які продукти допоможуть зігрітися:

1. Гарячий борщ. Крім нього для зігрівання підійде будь-яка гаряча та рідка їжа. Віддайте перевагу стравам на м'ясному бульйоні з овочами та сочевицею, яка є дуже поживною та допоможе довше утримувати тепло. Та все ж найкращим варіантом буде борщ з м'ясом, квасолею та буряком, який добре допомагає зігріти організм.

У цей період не забувайте й про гарячі напої. Мова йде про різноманітні чаї, настоянки трав, підійде навіть звичайна гаряча вода - вони допоможуть запобігти гіпотермії. Добре допомагають зелений чай та кава, які містять кофеїн.

Кава: джерело: YouTube

2. М'ясо. Цей продукт також допомагає утримувати тепло протягом довгого часу. При можливості м'ясо варто їсти гарячим, однак для зігрівання у крайньому разі підійде й холодне. Зокрема, зверніть увагу на буженину. Одними з найкращих варіантів вважаються також яловичина, свинина, птиця, ягнятина, у крайньому разі – свинина.

3. Спеції. Для зігрівання та зміцнення імунітету найкраще підійдуть такі спеції, як імбир, кориця, кумин, гірчиця, кріп і петрушка, базилік, чорний перець, розмарин, коріандр, аніс, часник, лляне насіння.

Варто зауважити, що водночас з гострим червоним перцем чилі чи халапеньйо варто бути обережнішими. Адже вони викликають підвищене потовиділення, що може призвести до охолодження тіла і лише погіршити ситуацію.

петрушка, фото Pxhere

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua",українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла

Источник материала
Поделиться сюжетом