Блекаут може призвести до дефіциту та подорожчання низки продуктів: не справляються
Блекаут може призвести до дефіциту та подорожчання низки продуктів: не справляються

Блекаут може призвести до дефіциту та подорожчання низки продуктів: не справляються

В Україні триває хаос через російські обстріли, і у зв'язку з цим практично по всій країні часто вимикають електрику. Експерти розповіли, які продукти у зв'язку із цим можуть стати дефіцитними.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Справа в тому, що постійні відключення електроенергії заважають нормальній роботі птахофабрик, підприємств із виробництва молока, а також овочесховища.

Супермаркет. Фото: Знай. UA

Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко зазначив, що проблема з відключенням світла змушують виробників тепер переглядати виробничі плани у бік зменшення виробництва. Тобто на полицях у магазинах буде значно менше продуктів.

Понінківська фабрика

Генераторами вони забезпечують переважно інкубатори, оскільки відключення світла призводить до сильної втрати продуктивності, яка закладена для інкубації яєць.

А ось виконавчий директор "Союзу молочних підприємств України" Арсен Дідур зазначає, що всі ці проблеми найближчим часом призведуть до сильного зростання цін та дефіциту товарів.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповів, що через відключення світла багато овочесховищ використовують дизельні генератори, через що зберігання овочів тільки по енергоносіях дорожчає вчетверо. На початку зими овочі можуть подорожчати одразу на 15-20%.

Супермаркет. Фото: Знай.UA

Нагадаємо, що вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття

Раніше повідомлялося, що українських водіїв попередили про новий штраф: не сідайте за кермо, якщо побачили це

Також, чи надовго затримаються в Україні мокрий сніг та крижаний дощ: прогноз погоди

Источник материала
Поделиться сюжетом