У структурі молока, що надійшло на переробку, екстра-ґатунок сягає 40%
У структурі молока, що надійшло на переробку, екстра-ґатунок сягає 40%

У структурі молока, що надійшло на переробку, екстра-ґатунок сягає 40%

Попри всі виклики війни, у структурі зданого на переробку молока із промислових молочно-товарних ферм, продовжує зростати частка сировини ґатунку «екстра», - свідчать попередні підсумки Держстату України за 9 міс.

2022 –го.

Про це повідомляють в Асоціації виробників молока.

Не зважаючи на те, що від початку війни молочні ферми постійно долають проблеми із електропостачанням, нестачею ветпрепаратів та дезінфікуючих засобів, особливо у прифронтових зонах, показники безпечності і якості молока, що постачається на переробку, покращуються.

Саме екстра-ґатунку приймають найбільше — 39,8% у загальній структурі або +8,7% у порівнянні з 2021-м.

Вищого ґатунку надійшло на переробку 28,9% (+0,3%), а от частка першого, навпаки, скоротилася на 7,8% — до 27,9% у структурі, другим ґатунком було прийнято 3,4% всього молока, що на 1,2% менше, ніж торік.

Належні показники безпечності молочної сировини є важливим фактором успішного експорту молочної продукції до Європи.

До того ж, експерти ринку зауважують, що Україна має значний потенціал додаткового нарощування зовнішньої реалізації набілу.

Про довіру до вітчизняної продукції свідчить і велика кількість молокопереробних потужностей, що були ухвалені на право експорту до ЄС: на кінець жовтня 2022 року їх було вже сорок.

Источник материала
Поделиться сюжетом