Через несприятливі погодні умови процес закладання зерна в полімерні рукава сповільнився
Через несприятливі погодні умови процес закладання зерна в полімерні рукава сповільнився

Через несприятливі погодні умови процес закладання зерна в полімерні рукава сповільнився

Продовжуємо інформувати щодо впровадження Проєкту зі зберігання зерна у полімерних зернових рукавах від ГС "Всеукраїнська Аграрна Рада" за Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Сервісна команда із пакування зерна в полімерні рукава почала свою роботу, але через несприятливі погодні умови процес закладання сповільнився.

Хочемо наголосити, для того щоб зерно пролежало 18 місяців у рукаві, воно повинно мати базисні показники (для кожної культури вони різні).Чим менше у зерні буде відсоток вологи, тим довше воно пролежить.

Але, що робити, коли на елеваторах черги на пару місяців через відсутність електропостачання і немає можливості швидко посушити зерно?.

Як коментує Валерій Алєксєєв (головний експерт із закладання зерна від ВАР), запаковувати можна і вологе зерно, але в такому разі зменшиться строк зберігання.

Наприклад, у рукав можна закласти зерно, вологість якого буде вища на 6 – 10% за вимоги ДСТУ, тільки зберігати його можна буде лише 2 - 2,5 місяці.

Зерно з вологістю вищою на 2-5% можна зберігати до 5 - 6 місяців.

В холодну пору року активність пліснявих грибів зменшується, а герметичність рукава "перекриває" доступ необхідного для їх життя свіжого повітря.

На практиці фермери вже після збору врожаю починають розпаковувати вологе зерно і поступово та планово сушити його, починаючи з самого вологого.

Так щоб до кінця зими розпакувати усе зерно з вологою більше 5%, а до кінця квітня, усе інше, що перевищує базисні показники.

Наша команда готова надати професійний супровід закладання зерна в полімерні рукава.

З питань сервісу звертайтеся за номером 0674736196, Інна.

Проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID АГРО, яка виконується компанією Chemonics International.

Источник материала
Поделиться сюжетом