Експерт назвав умови, за яких наступ на Україну з боку Білорусі стане можливим
Експерт назвав умови, за яких наступ на Україну з боку Білорусі стане можливим

Експерт назвав умови, за яких наступ на Україну з боку Білорусі стане можливим

Ймовірність наступу росіян з території держави-сателіта існує, але вона на сьогодні дуже низька.

Недавній приїзд комісії із високопоставлених російських генералів із перевіркою військової інфраструктури у Брестську область Білорусі дехто розцінює, як загрозу для наступу на Україну саме з цього напрямку.

Військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі пояснив, чому це не так.

За його словами, ревізія, яку влаштували росіяни своїм білоруським колегам, зовсім не означає, що білоруська армія почала готуватися вступити у війну проти України.

“Вони не хочуть воювати. Вони бачать, який жах відбувається на фронті і кажуть: це не наша війна”, - переказує настрої білоруських військових експерт.  

Побоювання щодо ймовірного наступу можуть виникати, на його думку, тільки за умови формування достатньо великого та добре озброєного угруповання армії РФ на території Білорусі. Наразі ж там фіксується розташування близько 10 тисяч російських військових.

“Це з натяжкою стрілецька дивізія. Де для них техніка та озброєння?” - риторично запитує Жданов.

Експерт вважає, що росіяни не ризикнуть атакувати українських кордон, який перетворився на добре укріплений район, лише піхотою. Особливо з боку Брестськеої області, яка межує з українським Поліссям.

“Це болота, ліси, де треба висуватися по дорогах і пролісках вузькими колонами, а не йти широким фронтом. Згадайте, як ми ганяли російські війська на цих пролісках та вузьких дорогах біля Києва. Постійно наша артилерія накривала ті ж танкові підрозділи російської армії, які намагалися пересуватися особливо в районі Броварів”, - нагадує експерт.

На його переконання, ймовірність наступу існує, але вона на сьогодні дуже низька. 

“Як тільки буде накопичуватися кількість російських військ з технікою та озброєнням і чисельність цього угруповання перевалить за 30 тисяч, тоді можна буде аналізувати, на якому напрямку ворог буде зосереджувати головні зусилля, де буде напрямок головного удару”, - зауважив він.

На даний час, як свідчать зведення Генштабу ЗСУ,  таке боєздатне угруповання російської армії у Білорусі не формується.

Нагадаємо, нещодавно Білорусь оголосила про переміщення військ та техніки поблизу кордону України нібито через "контртерористичну загрозу".    

Читайте також:

  • Білорусь вкотре подовжила військові навчання поблизу кордону України: чи існує загроза наступу
  • Терміновий візит Шойгу до Білорусі: ЗМІ звернули увагу на цікаві деталі
  • У Білорусі невдоволені втягуванням країни у війну проти України - Генштаб
Источник материала
Поделиться сюжетом