З ним пішла частинка Львова: раптово помер львівський краєзнавець Петро Радковець
З ним пішла частинка Львова: раптово помер львівський краєзнавець Петро Радковець

З ним пішла частинка Львова: раптово помер львівський краєзнавець Петро Радковець

Про смерть історика повідомив мер Львова. Садовий каже, що разом з Петром пішла і частинка Львова, частинка історії.

Що відомо про знаменитого гіда

Я не знаю хто краще за Петра зможе переказати історію Львова,
– написав Садовий.

Донька Радковця Катерина написала зворушливий пост після смерті батька. Дівчина каже, що сім'я не може оговтатися від такої раптової втрати.

"Завжди справедливий, з почуттям гумору і справжній фанат Львова. Навіть у важкі часи купував старі фотографії і вивчав історію. Тато завжди казав, що він професійний львів'янин та батяр", – йдеться у пості.

Інформацію щодо похорону Катерина оприлюднить згодом.

Петро Радковець проводив тематичні екскурсії по Львову. Завжди був одягнений витончено, імідж гіда був відповідний. Чоловік був своєрідною родзинкою міста.

Після початку повномасштабного вторгнення Радковець безкоштовно проводив екскурсії для військових, які проходили реабілітацію у Львові.

Втрати України: останні новини

  • 2 лютого в Харкові попрощалися з відомим українським альпіністом 35-річним Григорієм Григор'євим. Він загинув 21 січня між Бахмутом та Соледаром, захищаючи нашу Батьківщину.
  • Російські окупанти забрали життя майстра спорту з бодибілдингу Дмитра Підопригори. Загиблому захиснику України було 34 роки. Успішний спортсмен і тренер загинув поблизу населеного пункту Білогорівка, на Луганщині. Підрозділ Дмитра потрапив під мінометний обстріл російських загарбників.
  • А в боях під Вугледаром Донецької області загинув військовий з Черкащини та дитячий тренер з боксу Олександр Воробйов. Український воїн був учасником бойових дій в Афганістані, а з 2017 по 2021 роки добровольцем воював в зоні АТО/ООС.
  • 2 лютого у Сваляві Закарпатської області попрощалисьз українським журналістом Дмитром Кудрявцевим. Він загинув у бою за незалежність України. Кудрявцев був редактором стрічки новин сайту "Факти ICTV".
Источник материала
Поделиться сюжетом