Україні потрібно готуватися до постійної війни
Україні потрібно готуватися до постійної війни

Україні потрібно готуватися до постійної війни

Командувач Національної гвардії України, бригадний генерал Олександр Півненко, висловився про необхідність постійної бойової готовності для України, порівнюючи її з Ізраїлем. Він вважає, що країна повинна готуватися до тривалого конфлікту та постійно нарощувати свої військові спроможності.

“Ворог намагається проводити активні дії по всій лінії фронту, тому ми повинні мати зосереджені сили, залучаємо наші спецпідрозділи. Довжелезна лінія фронту, активність штурмів, авіаційні удари, але працюємо. І будемо нарощувати наші спроможності, розвиватися, готуватися, вчити командирів. Буде краще,” — розповів Півненко в інтерв’ю “Укрінформу”.

Згідно з його словами, основним завданням стане створення армії, яка буде адаптована до національних умов і досвіду, подібно до того, як це робить Ізраїль. “Ми швидше за все будуватимемо армію і будемо готуватись за зразком, як в Ізраїлі, але з урахуванням своїх національних інтересів, досвіду, зі своїм баченням. Якщо ми хочемо жити як держава і вижити як нація, нам постійно доведеться захищатися,” — наголосив він.

Півненко також підкреслив, що Національна гвардія спочатку була створена для охорони критичної інфраструктури, патрулів та блокпостів, але нині її роль розширилася. “Зараз усі складові сил оборони виконують головне завдання – це відсіч збройної агресії. І надалі участь у стабілізаційних заходах на деокупованих територіях – це також завдання для підрозділів Національної гвардії,” — зазначив він.

Командувач також розповів про процес набору до підрозділів Нацгвардії. За його словами, існує спеціальний сайт для рекрутингу, активно працює реклама, і в межах мобілізації частину людей надає Генштаб. “Зараз загалом у чотири рази збільшилася кількість людей, які йдуть у наші підрозділи. Збільшилась кількість тих, хто приходить по мобілізації, а також тих, які доєдналися через наш рекрутинг,” — повідомив Півненко.

Він також наголосив на важливості якісної підготовки бійців. “Наші командири розуміють, що підготовка – це найважливіше. Ну, відправили непідготовленого бійця, а він, не дай Боже, загинув або втратив позицію. Потім треба йти підготовленому, щоб ту позицію повернути. Це набагато важче, ніж утримувати,” — підкреслив він.

Півненко також розповів про плани щодо ротацій на фронті. Хоча наразі всі підрозділи задіяні в бойових діях, в майбутньому плануються ротації, але на рівні батальйонів і ротних груп, а не на рівні бригад.

Источник материала
loader
loader