В Україні запрацював портал з особистими е-кабінетами отримувачів соцпослуг
В Україні запрацював портал з особистими е-кабінетами отримувачів соцпослуг

В Україні запрацював портал з особистими е-кабінетами отримувачів соцпослуг

Міністерство соціальної політики оголосило про старт роботи порталу soc.gov.ua, де в особистих електронних кабінетах зберігатиметься інформація про отримувачів соціальних послуг.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час Global Digital Social Forum, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні офіційно відбувся промисловий запуск нашого єдиного соціального кабінету soc.gov.ua, де людина, охоплена соціальною увагою, може побачити, які послуги вона отримує, пройти опитувальник, щоб система змогла їй запропонувати варіанти допомоги, на які вона може розраховувати, а фахівець у громаді зможе це все бачити і працювати з такою людиною вже особисто», - сказала міністерка.

Крім того, свої кабінети матимуть і надавачі соціальних послуг. Відтак всі інтервенції щодо надання соціальної допомоги будуть оформлюватися в електронній формі.

За словами Жолнович, запроваджений цифровий інструмент допоможе державі тримати у полі зору усіх громадян, які потребують підтримки, вчасно реагувати на їхні запити, а також превентивно пропонувати допомогу, виходячи із зібраної в особистому кабінеті громадянина інформації.

Також українці зможуть на порталі залишати відгуки та коментарі щодо отриманих соціальних послуг, а представники держави реагувати на них та оцінювати, чи є користь від запропонованої допомоги, і, відповідно, прогнозувати наступні політики у сфері соціального захисту.

«Це поки що тільки старт. В подальшому ми хочемо, щоб у цій системі була вся соціальна історія людини, все, що з нею відбувалося, все, на що вона має право», - додала міністерка.

Як повідомлялося, для соціальних працівників у чотирьох областях, де триває тестування послуги кейс-менеджменту, Програма розвитку ООН закупила 400 планшетів.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader