Маск образився на уряд Великої Британії. Його не запросили на саміт
Маск образився на уряд Великої Британії. Його не запросили на саміт

Маск образився на уряд Великої Британії. Його не запросили на саміт

Ілон Маск різко відповів на дії уряду Великої Британії після того, як його не запросили на міжнародний інвестиційний саміт. Про це повідомляє The Guardian.

У своїх дописах у соцмережах Маск критикував уряд за їх політику раннього звільнення в'язнів, кажучи: "Не думаю, що хтось повинен їхати до Великої Британії, коли вони випускають засуджених педофілів, щоб ув'язнити людей за публікації в соцмережах".

Ця заява Маска, ймовірно, стосується програми дострокового звільнення ув'язнених, яку запровадив уряд для зниження навантаження на переповнену в'язничну систему. Програма не поширюється на серйозні злочини, але можуть бути звільнені ті, хто відбув термін за серйозний злочин і зараз відбуває покарання за менш значущі порушення. При цьому, сексуальні злочинці виключені з цієї програми.

Ця відповідь Маска з'явилася після того, як стало відомо, що його не запросили на глобальний інвестиційний саміт у Великобританії, який відбудеться 14 жовтня. Уряд планує використати захід для залучення інвестицій до країни напередодні осіннього бюджету.

Маск раніше брав участь у минулорічному саміті з питань штучного інтелекту, де тодішній прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак виступав у ролі інтерв'юера. Але відтоді Маск змінив своє ставлення до Великобританії, особливо після того, як почав публічно підтримувати Дональда Трампа в США.

У серпні Маск опублікував фейкову статтю, в якій стверджувалося, що лідер британської опозиції Кір Стармер розглядає можливість відправки праворадикальних бунтівників у табори на Фолклендських островах. Цей допис був швидко видалений, але встиг отримати мільйони переглядів.

Маск знову звернувся до цієї теми після того, як користувач Маріо Науфаль, підприємець і інвестор, заявив, що Маска проігнорували через його критику обмежень свободи слова у Великобританії.

Источник материала
loader
loader