Нідерланди можуть скоротити термін дозволів на проживання для біженців
Нідерланди можуть скоротити термін дозволів на проживання для біженців

Нідерланди можуть скоротити термін дозволів на проживання для біженців

Нідерланди можуть зменшити з п'яти до двох років термін дії дозволів на проживання для іноземців, які залишили свої країни через війну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Dutchnews.

«Міністр з питань притулку та міграції Нідерландів Маржолейн Фабер заявила, що хоче скоротити термін дії дозволів на проживання для біженців, які рятуються від війни, з п'яти до двох років у рамках своєї стратегії щодо запровадження найжорсткішого режиму надання притулку, що будь-коли існував», - йдеться у повідомленні.

За підсумками робочого візиту до Данії Фабер відзначила Telegraaf, що у цій країні видають лише короткострокові дозволи на проживання для біженців, і її це «також влаштовує».

«Я хочу позбутися постійних дозволів на проживання», - сказала Фабер. «Зараз наш тимчасовий дозвіл на проживання розрахований на п'ять років, але якби це залежало від мене, його скоротили б до двох років», - сказала вона.

Фабер зауважила, що це також зробить більш складним процес возз'єднання сімей. Раніше нідерландський уряд ухвалив рішення, що на возз'єднання з сім'єю зможуть розраховувати лише ті біженці, які мають житло, достатній дохід і прожили в Нідерландах не менше двох років.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах виникла кризова ситуація щодо надання притулку біженцям, у скрутній ситуації опинилися й українці після закриття пункту прийому в Утрехті.

В Утрехті з 19 серпня 2024 року через переповнення на невизначений термін зачинений центральний пункт прийому біженців з України.

Источник материала
loader