Поліцейські затримали двох спільників за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина
Поліцейські затримали двох спільників за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина

Поліцейські затримали двох спільників за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина

Поліцейські затримали двох спільників за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина - Фото 1

Зловмисники увірвались до помешкання потерпілого та, погрожуючі ножем, відібрали 30 тисяч гривень. За розбій, поєднаний з проникненням в житло та вчинений в умовах воєнного стану, підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

До поліції Києва звернувся мешканець Дарницького району з повідомленням про те, що до нього у квартиру на вулиці Льва Ревуцького увірвалось двоє невідомих осіб. Чоловіки почали погрожувати заявникові ножем та силою заволоділи грошовими коштами, після чого втекли.

Працівники кримінального блоку Дарницького управління поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку столичного главку та аналітиками кримінального аналізу провели низку оперативних заходів, за допомогою яких встановили й затримали нападників. Ними виявились мешканці Київщини віком 64 до 39 років, старший з яких раніше відбував покарання за незаконне поводження зі зброєю, шахрайство, незаконне заволодіння транспортним засобом та підробку документів.

Правоохоронці встановили, що підозрювані дізналися про те, що потерпілий займається ремонтними роботами та напередодні отримав кошти на закупівлю будівельних матеріалів, тому вирішили напасти на чоловіка. Зловмисники відібрали в нього 30 000 гривень та стали вимагати ще 2 000 доларів США.

Чоловіку вдалося вирватися з квартири, покликати на допомогу сусідів та зателефонувати до поліції.

Під час санкціонованих обшуків на орендованій квартирі поліцейські виявили речові докази, що підтверджують причетність затриманих до вчинення розбійного нападу на киянина.

Слідчі, за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій.

Наразі поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень на території столиці. Відповідно до санкції інкримінованої підозрюваним статті їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Tweet
Источник материала
loader
loader