В Україну завезли вже 99 тисяч гуманітарних вантажів з автоматичною реєстрацією - Мінсоцполітики
В Україну завезли вже 99 тисяч гуманітарних вантажів з автоматичною реєстрацією - Мінсоцполітики

В Україну завезли вже 99 тисяч гуманітарних вантажів з автоматичною реєстрацією - Мінсоцполітики

З грудня 2023 року, коли була запущена Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги, в Україну заїхало 99 тисяч гуманітарних вантажів, про які точно відомо, кому і де вони були роздані.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час Global Digital Social Forum, передає кореспондент Укрінформу.

«Вперше за 30 років нашої діяльності гуманітарна допомога стала абсолютно прозорою. Наразі в Україну завезено 99 тисяч гуманітарних вантажів. І сьогодні ми точно розуміємо, хто що завозить і куди і кому роздає», - сказала міністр.

Наразі щодня волонтери провозять близько 700 вантажів, реєструючись у цій системі, і ці вантажі реально обліковуються.

За словами Жолнович, цифровізація значно спростила роботу благодійникам та волонтерам, які нині не витрачають час на оформлення паперових документів та звітів. Відтак, відпала потреба у створення робочих груп, які мусили вручну перевіряти кожен папірець і визначати, що із заявленого вантажу є гуманітарною допомогою, а що – ні.

«Сьогодні це робить машина, але ми хочемо рухатися далі. Ми хочемо, щоби благодійні організації, які завозять гуманітарну допомогу, розуміли, що потрібно в громадах. А громади, щоб мали місце для розміщення своїх заявок. Тоді донори зможуть бачити конкретні потреби, і закривати їх вже не на власний розсуд», - додала міністр.

В подальшому планується запустити англомовну версію Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги і розширити її функціонал.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги в Україні з 1 грудня 2023 року, а саме – запроваджує автоматизовану систему обліку та реєстрації.

Источник материала
loader
loader