З ютуб-каналу «Бабеля» зникло все відео за останній рік
З ютуб-каналу «Бабеля» зникло все відео за останній рік

З ютуб-каналу «Бабеля» зникло все відео за останній рік

Головредка видання Катерина Каберник пояснила, що це сталося з технічних причин, і платформа має повернути відео.

З ютуб-каналу видання «Бабель»  з технічних причин зникли всі відео за останній рік. Про це повідомила на своїй-сторінці в фейсбуці головна редакторка видання Катерина Каберник, і підтвердила це в розмові  «ДМ».

«27 вересня з нашої вини з каналу зникли всі наші великі відео за останній рік. Всі — інтервʼю, подкасти. Це так багато роботи і грошей, що страшно подумати. Не буду описувати, що ми відчули в момент, коли ПРОПАЛО ВСЕ. Але перше, що зробили — написали в YouTube, заповнили купу анкет і за кілька годин, оновлюючи пошту раз на півтори секунду, отримали відповідь — нам мають все повернути»,  написала вона і додала, що ймовірно відео відновлять 30 вересня.

Вона також звернулася до громадського активіста, учасника війни та ведучого подкасту hromadske Сергія Гнезділова, який вчора, 28 вересня, на своїй сторінці в фейсбуці написав, що «на Бабель, очевидно, натиснули» з Офісу президента, оскільки з каналу видання зникло також і відео-інтерв’ю з самим Гнезділовим.

При цьому інтерв’ю в текстовому форматі з військослужбовцем, який самовільно залишив частину на знак протесту проти відсутності чітких термінів демобілізації, залишилося на сайті видання. А редакція «Бабеля» ще вдень 27 вересня в телеграм-каналі повідомила про технічні проблеми з ютуб-каналом.

Відповідаючи на закиди Сергія Гнезділова, Катерина Каберник зазначила:

«Я поясню кілька моментів, які треба було проаналізувати перед тим, як казати, що Бабель прогнувся перед ОП. Якби на нас натиснув Офіс, ми б:

— не нищили своїми руками весь наш канал, який почали розвивати рік тому. Це величезні в наших масштабах інвестиції. Теоретично, досить було просто прибрати одне відео, пояснивши це чим завгодно. Наприклад, тим, що ми під тиском певної частини суспільства вирішили, що цю тему не варто обговорювати. Тиск був. Не прям великий, але для виправдання досить. Дехто навіть так і подумав.

— прибрали всі згадки про цю розмову з усіх наших майданчиків. Просто перерахую, де зараз інтервʼю в різних форматах є: тези розмови на сайті і в телеграмі, тизер в YouTube (так, всі шортси лишились) і в ТікТок і ще усюди анонси. Я розумію, що у тебе немає розуміння, як працює цензура, але не так, що одне відео прибирають, а текст і відео на інших платформах, з більшим, до речі, охопленням, ні. В ТікТок тільки тизер набрав шось 130К»,  написала вона. 

Станом на ранок 29 вересня на ютуб-каналі «Бабеля» доступні близько 30 відео з 112.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader