Ціле літо Вадим Жигун прожив у сільській хатині на Полтавщині та займався пізнанням травництва. Зранку йшов у поле та збирав трави, в обід розвішував їх під стріхою або на горищі, а ввечері — експериментував зі зборами та читав книги про лікарські трави.
Перші рецепти бренду ZHYGUN herbs були створені саме там. Після таких «літніх канікул» Вадим поїхав до Києва і на фестивалі продав майже все, що заготовив. Його чаї відразу знайшли свого споживача.
«Фактично я в травництві з дитинства. Мої предки завжди збирали трави і лікували ними близьких. Тому я травник у четвертому поколінні. Від них я перейняв багато знань. У пізнанні цього мистецтва мені також допоміг відомий травник, у якого я навчався два сезони. Виходить, що в цьому ремеслі я вже 10 років», — розповів під час прямого ефіру в Instagram засновник українського крафтового бренду чаю ZHYGUN herbs Вадим Жигун.