Різдвяна шинка, що тане в роті: соковита страва для особливого столу
Різдвяна шинка, що тане в роті: соковита страва для особливого столу

Різдвяна шинка, що тане в роті: соковита страва для особливого столу

Якщо ви шукаєте другу страву для святкового столу – зупиніться на соковитій, ніжній та ароматній шинці. Як її приготувати розповідає 24 Каналз посиланням на Beszamel.

Запечена шинка

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми свинячої шинки;
– 400 грамів дрібної цибулі;
– 2 морквини;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки олії;
– 2 чайні ложки меду;
– 30 гвоздик;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Промийте м’ясо, обсушіть його та натріть сіллю й перцем. Наріжте шкірку ромбиками, змастіть її олією та вставте гвоздики.
  2. Викладіть шинку у форму для запікання шкірою вниз, додайте склянку води та запікайте протягом 2 годин при температурі 220 градусів.
  3. Очищені овочі наріжте. Через годину запікання переверніть шинку, додайте овочі та полийте м’ясо соусом зі сковороди.
  4. Процідіть соус, приправте його сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
  5. Наріжте шинку скибочками та прогрійте її в соусі. Загальний час випікання має становити 2,5 години.
  6. Розтопіть масло з медом, додайте очищену цибулю, посипте її сіллю та підрум’яньте.
  7. Подавайте шинку з соусом, посипавши зверху підрум’яненою цибулею.

Смачного!

Ще одна особлива страва: як приготувати справжній гуляш.

Источник материала
loader
loader