Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот
Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот

Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот

Ситуація у Вірменії різко загострилася. Нікол Пашинян назвав спробою перевороту вимогу військового керівництва країни. Сьогодні, 25 лютого, Генеральний штаб хотів відправити Пашиняна у відставку.

У столиці Вірменії Єревані проходять акції протесту, на яких вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Протести в країні тривають з моменту поразки Вірменії в конфлікті з Азербайджаном в Нагірному Карабасі.

Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот - Фото 1

25 лютого вірменська армія зажадала відставки прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна. Сам же Пашинян назвав такі дії спробою військового перевороту в Вірменії.

 Відповіддю стало звільнення з посади начальника Головного штабу Збройних Сил Вірменії Оніка Гаспаряна, який зажадав разом з 40 високопоставленими офіцерами відставки голови уряду.

Тим часом над Єреваном вже літає військова авіація, а служба Національної безпеки закликає прихильників і противників Пашиняна утриматися від провокацій і відкритої конфронтації.

Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот - Фото 2

На вулицях міста багато військових та поліції.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Що відбувається в Єревані

За відставку Пашиняна виступає і лідер опозиції Вазген Манукян. Але він стверджує, що всі події у Вірменії не є спробою перевороту. Жодних силових дій з боку армії не було вчинено.

Противники прем’ра зібралися на площі Свободи. Вони готові і ночувати, і навіть жити там доти, доки Пашинян не залишить свій пост. Мітингувальники також закликають все населення підтримати армію. Наметів вони ще не встановлювали. За приблизними оцінками зібралося до 10 тисяч людей.

Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот - Фото 3

В Генштабі в свою чергу заявили, що заклик до відставки Пашиняна написали без будь-якого політичного тиску. Опозиційна парламентська партія «Світла Вірменія» не вважає, що заява військових – це спроба державного перевороту.

Разом з тим депутати порадили Пашиняну піти, щоб вберегти країну від громадянської війни.

Колишній президент країни Роберт Кочарян також підтримує відставку Пашиняна і закликає до цього громадян Вірменії.

Два табори

Населення країни буквально поділилося на два табори. Мітинги на підтримку Пашиняна та проти нього відбуваються територіально досить  близько один до одного.

Політичні пристрасті загострилися до межі. Люди досить агресивно реагували на появу прем’єр-міністра в оточенні охорони та помічників, коли той рухався в бік проведення акції на свою підтримку. Вслід йому лунали непристойні лайки, люди проводжали політика злими поглядами, кричали гасла.

Винищувачі підняли в небо: у Вірменії військовий переворот - Фото 4

Місцями навіть почалися сутички та заворушення. Між двома площами, де відбуваються мітинги прихильників і противників політика, відстань всього близько 500 м. Тому дуже висока ймовірність того, що натовп піде проти натовпу. Передбачити подальші події не береться ніхто.

Відмічають, що поліція отримала вказівки максимально сприяти спокійному проведенню акцій протесту.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що протести у Вірменії проти рішення по Нагірному Карабаху тривають вже кілька місяців.

Заклики про відставку Пашиняна лунають ще з листопада минулого року. Читайте всі подробиці про події у світі на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Джерело матеріала
loader
loader