Доба на Донбасі: 16 порушень "тиші" бойовиками, загинули двоє українських воїнів
Доба на Донбасі: 16 порушень "тиші" бойовиками, загинули двоє українських воїнів

Доба на Донбасі: 16 порушень "тиші" бойовиками, загинули двоє українських воїнів

За даними штабу ООС, російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у Тристоронній контактній групі / фото УНІАН

Упродовж минулої доби, 6 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню.

"Внаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Окрім цього, в районі операції Об'єднаних сил один військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС станом на 7:00 7 квітня.

Зокрема, за інформацією штабу, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Невельське російсько-окупаційні війська стріляли з 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Пісків та Опитного окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, а також з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів.

Поблизу населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Кам'янка та Гнутове російсько-окупаційні війська застосовували в бік позицій українських захисників стрілецьку зброю, автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля селища Новгородське збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, а неподалік населених пунктів Золоте-4 та Шуми - з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу селища Новотошківське бойовики застосовували стрілецьку зброю.

Зазначається, що на обстріл російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь у відповідь.

"Про факт порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ. Станом на 7 годину ранку, 7 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню", - повідомили у штабі ООС.

Новини з фронту: стали відомі імена загиблих минулої доби на у Донецькій області воїнів

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У 2020 році від обстрілів бойовиків на Донбасі загинули 23 цивільних - Денісова
  • Зеленський обговорив з Трюдо стягування російських військ до кордону України
  • Окупанти на Донбасі передали Україні тіло зниклого бійця
  • Стали відомі імена бійців, які загинули на Донбасі 6 квітня (фото)
  • США закликають Росію зменшити напруженість у відносинах з Україною

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Комолова

Теги за темою
Донбас Війна на Донбасі ООС
Джерело матеріала
loader
loader