Бойовик "Оплоту" засуджений до довічного ув'язнення за обстріл автобуса під Волновахою
Бойовик "Оплоту" засуджений до довічного ув'язнення за обстріл автобуса під Волновахою

Бойовик "Оплоту" засуджений до довічного ув'язнення за обстріл автобуса під Волновахою

Через обстріл автобуса під Волновахою в 2015 році загинули 12 людей / фото Oleksiy Matsuka / facebook.com

Керівника так званого підрозділу батальйону "Оплот" засуджено до довічного ув’язнення за обстріл автобуса під Волновахою (Донецька обл.) у 2015 році, внаслідок чого загинули 12 людей.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, відповідне рішення ухвалив Куйбишевський районний суд Запорізької області.

"Громадянина України визнано винним у вчиненні терористичного акту та участі в терористичній організації (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК). Суд призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

У суді доведено, що вказаний чоловік у квітні 2014 року вступив до складу терористичної організації окупаційної влади РФ у Донецькій області та надалі очолив одне з її незаконних збройних формувань - так званий підрозділ батальйону "Оплот".

Зазначається, що 13 січня 2015 року він віддав наказ здійснити обстріл артилерійською системою "Град" блокпосту Збройних сил України поблизу міста Волноваха, на якому в той час перебували цивільні особи. Внаслідок потрапляння снаряду в маршрутний автобус, пасажири якого проходили паспортний контроль, загинули 12 людей та 19 - отримали тілесні ушкодження.

Обстріл бойовиками автобуса під Волновахою

  • 13 січня 2015 року під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою загинули 12 і дістали поранення 17 мирних громадян, також постраждав військовослужбовець.
  • Кримінальне провадження за фактом злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27. ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) та ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, здійснювалося СБУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Світлана Макринська

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader