Голова ОБСЄ наполягає на відкритті КПВВ на Донбасі
Голова ОБСЄ наполягає на відкритті КПВВ на Донбасі

Голова ОБСЄ наполягає на відкритті КПВВ на Донбасі

Голова ОБСЄ Анн Лінде назвала відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі з боку бойовиків пріоритетним питанням. За її словами, це значно полегшить ситуацію з правами людини. 

Про це вона заявила на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою 15 червня в Києві. 

Читайте
Росія в ТГК блокує відновлення роботи КПВВ – Кравчук

Лінде підкреслила, що цінує відкриття Україною всіх пунктів пропуску на лінії розмежування.

– Але якщо ми відкриємо пункти пропуску з іншого боку на непідконтрольній території, то вони значно полегшать ситуацію з правами людини для громадян, які щодня перетинають лінію розмежування. Я буду тримати це питання як пріоритетне на моєму порядку денному, – заявила глава ОБСЄ. 

Лінде також заявила, що стурбована тим, що обстріли з боку окупантів почастішали, а також загибеллю цивільних людей на Донбасі. 

– Також я скористалася можливістю висловити свою стурбованість збільшенням випадків порушення режиму припинення вогню і повідомленнями про жертви серед цивільних і військових. Я наголосила на необхідності негайного і повного дотримання режиму припинення вогню на сході України, – заявила Лінде.

Зазначимо, на Донбасі повністю заблоковані дорожні коридори на п’яти контрольних пунктах в’їзду-виїзду: Щастя, Золоте, Гнутове, майорських і Мар’їнка.

Зараз повноцінно працює лише КПВВ Станиця Луганська і частково – Новотроїцьке.

Діяльність місії ОБСЄ

Київ наполягає на продовженні діяльності місії ОБСЄ на російському кордоні з Україною, заявив раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він нагадав, що поточний мандат ОБСЄ втратить силу після 31 липня.

Теги за темою
Війна на Донбасі ОБСЄ КПВВ
Джерело матеріала
loader