Поліція обіцяє перевірити дії патрульних, які зупинили нардепа Брагара
Поліція обіцяє перевірити дії патрульних, які зупинили нардепа Брагара

Поліція обіцяє перевірити дії патрульних, які зупинили нардепа Брагара

За фактом публікації народного депутата призначено службове розслідування / фото УНІАН

Департамент патрульної поліції України збирається перевірити законність дій патрульних під час зупинки в Києві авто народного депутата Євгена Брагара ("Слуга народу").

Про це правоохоронці повідомили ввечері 4 липня.

"У Києві співробітники патрульної поліції зупинили авто "Toyota" під керуванням народного депутата України. Поліцейські запідозрили, що народний депутат, імовірно, порушує вимоги ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння - УНІАН), тож його направили на освідування. Згодом народний депутат у соціальній мережі заявив про порушення з боку патрульних поліцейських. За фактом публікації народного депутата призначено службове розслідування, під час якого буде надана оцінка усім діям і обставинам", - поінформували в патрульній поліції.

Конфлікт нардепа Брагара і поліції: що відомо

За словами Євгена Брагара, поліцейські зупинили його авто через проблеми з підсвіткою номера, вони нібито не представилися та почали одразу хамити, а також кілька разів із виключеною боді-камерою натякали на хабар.

Нардеп стверджує, що відмовив, і тоді йому начебто приписали стан наркотичного сп'яніння.

"Мене привезли до лікаря-нарколога, який, побачивши мене, одразу сказав, що я тверезий, але у зв'язку з вимогою законодавства я пройшов експертизу, результати якої будуть через 7 днів", - повідомив Брагар.

При цьому, за його словами, поліцейські лише у клініці дізнались, що мають справу з народним депутатом.

Водночас, за інформацією ЗМІ, поліцейські розповіли, що від депутата та його помічника надходили погрози у бік правоохоронців. Сам помічник розмовляв з патрульними на підвищених тонах, а суперечку правоохоронців із депутатом зняли на відео. 

Раніше, у 2020 році Євген Брагар втрапив у скандал, коли в ефірі одного з телеканалів порадив пенсіонерці продати собаку "елітної породи", щоб отримати можливість заплатити за комуналку. Тоді заява нардепа стала мемом. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Переклад: Катерина Комолова

Теги за темою
Новини України поліція Слуга народа
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader