Литва запропонує ЄС запровадити додаткові санкції проти Білорусі
Литва запропонує ЄС запровадити додаткові санкції проти Білорусі

Литва запропонує ЄС запровадити додаткові санкції проти Білорусі

Литва запропонує країнам Євросоюзу запровадити додаткові санкції проти Білорусі через наплив нелегальних мігрантів з білоруського кордону.

Голова МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс виступить із цією пропозицією 12 липня у Брюсселі.

11 липня міністр заявив, що Євросоюз повинен стримувати авторитарні режими у питанні використання людей для політичного шантажу.

Попередній пакет секторальних санкцій був схвалений у червні 2021 року у зв’язку із примусовою посадкою літака Ryanair та затриманням опозиційного блогера Романа Протасевича в Мінську.

– Це гібридна атака Лукашенко за посередництва Кремля, не тільки проти Литви, а й проти ЄС. В ході атак на суверенітет сусідньої країни через кордон, немов якимись бомбами. Потрібні термінові і адекватні кроки ЄС, оскільки це не натуральний прояв міграції, – заявила раніше член Європарламенту Раса Юкнявічене.

Нелегальні мігранти з Білорусі

Наплив нелегальних мігрантів до Литви почався після заяви самопроголошеного президента Олександра Лукашенко про те, що Білорусь більше не буде стримувати біженців з Іраку та Сирії.

Після цього влада Литви заявила про будівництво 600 км стіни на кордоні із Білоруссю та оголосила про термінове скликання Ради нацбезпеки.

Джерело: BNS

Теги за темою
Білорусь Литва
Джерело матеріала
loader
loader