Мер Майамі заговорив про розгляд можливості завдання авіаударів по Кубі
Мер Майамі заговорив про розгляд можливості завдання авіаударів по Кубі

Мер Майамі заговорив про розгляд можливості завдання авіаударів по Кубі

На Кубі спалахнули протести \ фото REUTERS

Мер Майамі Френсіс Суарес запропонував федеральній владі здійснити військову інтервенцію на Кубі.

Як приклади такого втручання Суарес навів вбивство глави "Аль-Каїди" Усама бен Ладена в Пакистані і бомбардування Югославії. Він запропонував розглянути можливість завдання авіаударів по острову.

"Моя пропозиція полягає в тому, що цей варіант слід вивчити, не можна просто відкидати його", - відповів Суарес на питання Fox News про те, чи пропонує він завдати авіаударів, передає kommersant. "Потрібно обговорити і розглянути це як потенційний варіант на додаток до безлічі інших опцій", - додав він.

"США були залучені в безліч речей по всьому світу, складно бачити, як щось відбувається в 90 милях звідси (близько 150 кілометрів - ред.) без будь-якого реального втручання США", - сказав він.

На питання, куди б могли бути спрямовані американські авіуадари, мер Майамі підкреслив, що не закликає до певних дій, передає РБК-Україна.

Протести на Кубі

На Кубі в неділю, 11 липня, на акції вийшли тисячі людей. Вони вимагали демократії, кардинальних соціально-економічних реформ і більш активної боротьби з коронавірусом. Подібних за масштабами маніфестацій на острові не було майже 30 років. Відомо про загибель однієї людини.

Президент США Джо Байден на тлі протестів висловив солідарність з "кубинським народом і його рішучим закликом до свободи і позбавлення від трагічної хватки пандемії, десятиліть репресій і економічних тягот". Білий дім має намір скорегувати політику щодо Куби.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Ірина Погоріла

Теги за темою
США Протест
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader