США оголосили нові санкції проти режиму Лукашенка: хто потрапив у список
США оголосили нові санкції проти режиму Лукашенка: хто потрапив у список

США оголосили нові санкції проти режиму Лукашенка: хто потрапив у список

9 серпня, у річницю фейкових президентських виборів у Білорусі, президент США Джо Байден розширив діючий пакет санкцій проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Зокрема, обмеження стосуються бізнесменів та білоруського Олімпійського комітету.

У понеділок Байден підписав відповідний указ, про це повідомляють у Білому домі.

– Сьогодні, у річницю сфальсифікованих виборів в Білорусі 9 серпня 2020 року, Байден підписав указ про подальші наслідки для Лукашенка та його режиму за триваючі напади на демократичні прагнення і людські права білоруського народу, репресії і зловживання, порушення міжнародних норм та корупцію, – йдеться в повідомленні.

Указ Байдена передбачає введення обмежень щодо осіб, які працюють в певних економічних секторах Білорусі, а саме: в оборонному, безпековому, енергетичному, будівельному, транспортному, секторі хлориду калію, тютюнових виробів тощо.

Також американське Міністерство фінансів вводить найбільший на сьогодні пакет санкцій проти білоруських фізичних і юридичних осіб, зокрема проти:

  • ВАТ Білоруськалію – одного з найбільших державних підприємств Білорусі та одного з найбільших світових виробників калійних добрив. Влада США вважає цю компанію джерелом незаконного багатства режиму Лукашенка.
  • Національного олімпійського комітету Білорусі. Організацію звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від санкцій і обході візових заборон. Ба більше, Міжнародний олімпійський комітет публічно оголосив їй догану за нездатність захистити білоруських спортсменів від політичної дискримінації і репресій.
Читайте
Мільйони зрозуміли сувору реальність: рік після фейкових президентських виборів у Білорусі

Окрім того, у санкційний список потрапили великі бізнесмени, які підтримують режим Лукашенка, та 15 компаній, з якими вони пов’язані, включаючи Абсолютбанк (приватний білоруський банк).

Також сьогодні Велика Британія запровадила санкції проти уряду Білорусі. Під заборону потрапили торгова, фінансова та авіаційна галузі.

Детальніше просанкції проти Білорусі читайте у матеріалі.

Теги за темою
Білорусь санкції Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader