NASA шукає бажаючих рік пожити в умовах наближених до марсіанських
NASA шукає бажаючих рік пожити в умовах наближених до марсіанських

NASA шукає бажаючих рік пожити в умовах наближених до марсіанських

NASA шукає добровольців для участі в експерименті \ фото REUTERS

Національна космічна агенція США (NASA) набирає три команди по чотири особи, які бажали б провести рік в умовах наближених до марсіанських.

"Марс кличе!" - йдеться в повідомленні NASA. В рамках "річної місії в умовах, що симулюють життя у віддалених світах", NASA проводитиме спостереження за учасниками експерименту.

Четверо осіб будуть мешкати в приміщенні, де на території 160 кв. м буде створено умови, подібні до умов, з якими можуть зіткнутись астронавти на Червоній планеті. Приміщення будуть побудовані з допомогою технології тривимірного друку.

"Аналогова місія є надзвичайно важливим етапом тестування для оцінки складних потреб проживання на поверхні Марсу, - зазначила Грейс Дуглас, провідний науковець Служби передових технологій продуктів харчування NASA. - Симуляція на Землі допоможе нам зрозуміти та відповісти на фізичні та ментальні виклики, з якими зіткнуться астронавти перед польотом".

Серед завдань, які можуть виконувати учасники експерименту - симуляція виходу в космос, наукові дослідження, використання засобів віртуальної реальності та робототехніки, обмін інформацією, повідомили в NASA, передає Голос Америки.

Вас також можуть зацікавити новини

  • NASA готує першу місію до "крижаного" супутника Юпітера: залучить компанію Маска
  • NASA не встигне відправити астронавтів на Місяць у 2024 році
  • Вчені NASA знайшли в космосі гігантський "хобот слона" (фото)

Автор: Ірина Погоріла

Теги за темою
NASA Марс
Джерело матеріала
loader
loader