Для деяких українців спростять процедуру перетину кордону з Білоруссю
Для деяких українців спростять процедуру перетину кордону з Білоруссю

Для деяких українців спростять процедуру перетину кордону з Білоруссю

Для грибників спростять процедуру перетину українсько-білоруського кордону / ілюстративне фото УНІАН

Українці, які збирають дикі ягоди та гриби, з понеділка, 6 вересня, зможуть перетинати українсько-білоруський кордон у Рівненській області за спрощеною процедурою.

Про спрощення перетину кордону повідомляється на Facebook-сторінці Державної прикордонної служби "Північний кордон. Держприкордонслужба".

"Відповідно до двосторонніх домовленостей між Держприкордонслужбою України та Держприкордонкомітетом Республіки Білорусь з 6 вересня громадяни України, жителі прикордонних населених пунктів Рівненщини, матимуть змогу перетинати українсько-білоруський кордон для збору диких ягід та грибів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що триватиме спрощений пропуск осіб на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника "Ольманські болота" до 15 листопада.

За інформацією Держприкордонслужби, прикордонники здійснюватимуть пропускні операції щоденно з 06:00 до 20:00 з обов’язковим поверненням громадян на територію України у день перетину державного кордону.

Перетин державного кордону здійснюватиметься лиш в пішому порядку або на велосипедах.

Зокрема, функціонуватимуть такі тимчасові місця спрощеного перетину кордону: "Познань" – для жителів населених пунктів Познань, Глинне, Обсіч, Дубно, Хмель; "Березове" – для жителів населених пунктів Заболоття, Грабунь, Березове, Глинне, Дубно, Хмель; "Дроздинь" – для жителів населених пунктів Старе Село, Дроздинь, Заболоття.

Вас можуть зацікавити такі новини:

  • У ДПСУ відзвітували, що, попри заяву Лукашенка, на кордоні з Білоруссю немає жодних ознак перекриття
  • У Білорусі пояснили заяву Лукашенка про закриття кордону з Україною

Автор: Павло Степанець

Теги за темою
Білорусь кордон
Джерело матеріала
loader
loader