Рада закликала міжнародну спільноту не визнавати вибори до Держдуми РФ
Рада закликала міжнародну спільноту не визнавати вибори до Держдуми РФ

Рада закликала міжнародну спільноту не визнавати вибори до Держдуми РФ

Депутати випустили постанову, в якій нагадали, що Росія незаконно анексувала Крим і почала проти України війну на Донбасі.

Верховна Рада засудила проведення виборів до Державної Думи Росії та закликає до цього ж міжнародну спільноту. Це пов'язано з тим, що Москва планує залучити до голосування людей з окупованих Криму та Донбасу.

Постанову підтримали 318 парламентарів, ніхто не виступив проти, фракція ОПЗЖ у голосуванні не брала участі.

У зверненні депутати нагадали, що Росія незаконно анексувала Крим, почала проти України війну на Донбасі, а також чинить репресії проти населення окупованих територій, яким видала російські паспорти і хоче залучити до голосування на виборах до Держдуми РФ. Це є порушенням Конституції та законодавства України.

"Нині Російська Федерація намагається нав’язати свої "демократичні стандарти", які стосуються виборчих процесів. Російська влада планує провести 19 вересня 2021 року вибори в державну Думу Росії на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим та міста Севастополя та із залученням громадян України, що проживають на окупованих частинах Донецької та Луганської областей і примусово отримали російські паспорти", – йдеться у документі.

Також депутати нагадали, що такі дії засудили Генеральна Асамблея ООН, Європейський Союз, НАТО та низка інших міжнародних організацій та урядів інших країн. 

Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада провалила голосування за постанову про звернення Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника США поза НАТО.

Джерело матеріала
loader