Названо дату відправлення першого цивільного екіпажу на МКС
Названо дату відправлення першого цивільного екіпажу на МКС

Названо дату відправлення першого цивільного екіпажу на МКС

Стало відомо, коли NASA запустить на МКС цивільний екіпаж \ фото REUTERS

Космічний корабель, на борту якого буде знаходитися повністю цивільний екіпаж компанії Axiom Space, планується запустити на Міжнародну космічну станція (МКС) 21 лютого 2022 року.

Запуск планується провести в рамках місії Axiom-1.

Про дату польоту повідомила керівник програми пілотованих польотів NASA Кеті Лідерс. "Ми плануємо запустити місію Axiom 1 на МКС 21 лютого", - написала Лідерс у Twitter.

Відправлення цивільного екіпажу на МКС

У січні Axiom Space назвала імена туристів, які полетять на МКС в 2022 році. Командиром екіпажу стане колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегрія, разом з ним відправляться американський інвестор і підприємець Ларрі Коннор, канадський інвестор і філантроп Марк Паті та ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе.

На початку травня NASA уклало контракт з компанією Axiom Space на відправку туристів на МКС. При цьому вартість контракту не розкривається. Місія на МКС отримала назву Axiom Mission 1 (Ax-1), вона розрахована на вісім днів. Запуск запланований з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. У NASA відзначали, що цей політ відбудеться не раніше січня 2022 року.

Автор: Ірина Погоріла

Теги за темою
NASA
Джерело матеріала
loader
loader