Померла зірка фільму "Земля кочовиків", який отримав "Оскар" за найкращий фільм
Померла зірка фільму "Земля кочовиків", який отримав "Оскар" за найкращий фільм

Померла зірка фільму "Земля кочовиків", який отримав "Оскар" за найкращий фільм

Довгий час актриса боролася з раком / фото American conservatory theater / instagram

Померла актриса Мелісса Янделл Сміт, яка зіграла у фільмі "Земля кочовиків", який отримав "Оскар" за найращий фільм 2020 року.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

64-річна Мелісса Янделл Сміт померла у власному будинку в оточенні близьких і друзів ще 7 вересня. Але про це стало відомо тільки зараз. Довгий час актриса боролася з раком.

Мелісса Янделл Сміт була хорошою і близькою подругою актриси Френсіс МакДорманд, яка зіграла головну роль у фільмі. Вони навчалися в Єльському університеті, а також працювали в театрі американської консерваторії Сан-Франциско.

"Земля кочовиків"- про що фільм

"Земля кочовиків" - американський драматичний фільм 2020 року, заснований на однойменній документальній книзі Джесіки Брудер.

Сценаристом, монтажером, продюсером і режисером картини виступила Хлоя Чжао.

Головна героїня, яку зіграла Френсіс Макдорманд, - літня американка, яка після смерті чоловіка і втрати постійної роботи вирішує покинути рідне містечко і мандрувати Америкою, живучи в фургончику і ведучи кочовий спосіб життя.

Прем'єра "Землі кочовиків" відбулася 11 вересня 2020 року на 77-му Венеціанському кінофестивалі, де вона завоювала головний приз - "Золотого лева". Картина також отримала приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Фільм отримав загальне визнання від критиків за режисуру, сценарій, монтаж, операторську роботу і акторську гру, особливо Френсіс Макдорманд.

На 93-й церемонії вручення нагород премії "Оскар" "Земля кочовиків" отримала 6 номінацій, в результаті отримавши премії "Найкращий фільм", "Найкраща режисура" і "Найкраща актриса" (Макдорманд). Хлоя Чжао стала другою жінкою-режисером в історії, що отримала цю нагороду.

Фільм отримав чотири номінації на "Золотий глобус", в результаті завоювавши цю премію в категоріях "Найкращий драматичний фільм "і "Найкращий режисер".

Автор: Денис Прядко

Джерело матеріала
loader
loader