Росія таємно перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg
Росія таємно перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg

Росія таємно перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg

Зазначається, що на відміну від досить відкритого пересування військ РФ навесні, нещодавнє російське розгортання є прихованим, часто відбувається вночі і здійснюється елітними наземними підрозділами.

Кремль продовжує стягувати війська і техніку до українських кордонів. Так, до Воронезької області РФ прибув щонайменше один батальйон російських танків Т-80У.

 Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт оборонно-розвідувальної компанії Janes.

Батальйон бойових танків Т-80У помітили на залізничний вокзал у Воронезькій області. Відео з ними з'явилося у соцмережах 7 листопада. У виданні припускають, що танки, скоріш за все, прямували на полігон у Погоново, що за 250 км від України. Це той самий полігон, куди навесні Росія вже стягувала свої додаткові військові сили, викликавши занепокоєння Заходу.

Минулого тижня Janes виявила перекидання танків і самохідної артилерії тієї ж російської дивізії до Брянської та Курської областей на північному кордоні України 28-29 жовтня.

Зазначається, що на відміну від досить відкритого пересування військ РФ навесні, нещодавнє російське розгортання є прихованим, часто відбувається вночі і здійснюється елітними наземними підрозділами. Janes припускає, що ці кроки спрямовані не на залякування, а на створення реальної загрози.

Нагадаємо, що в Міноборони повідомили про 90 тис. російських військових, які Москва стягнула до українських кордонів.

Тим часом в Офісі президента заявили, що не підтверджують інформації про скупчення російських військ на кордоні.

Раніше:

  • Washington Post повідомила, що Росія масовано перекидає війська до кордону з Україною.
  • Американське видання Politicо опублікувало супутникові фотографії, на яких видно, що Росія зосереджує війська і військову техніку на кордоні з Україною.
  • У зв'язку з цим Пентагон заявив, що стурбований діями РФ на кордоні з Україною, які викликають дестабілізацію. США запевнили, що продовжують відстежувати ситуацію.
  • Через пересування військ РФ на кордоні з Україною очільник ЦРУ вилетів до Москви - CNN

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader