Російські військові підтвердили, що збили радянський супутник під час космічних випробувань
Російські військові підтвердили, що збили радянський супутник під час космічних випробувань

Російські військові підтвердили, що збили радянський супутник під час космічних випробувань

У Росії запевняють, що фрагменти супутника не становлять загрози для МКС.

Російські військові підтвердили враження на орбіті радянського супутника "Целіна-Д", який перебував на орбіті від 1982 року.

Про це із посиланням на заяву Міноборони РФ повідомляє "Интерфакс".

Зазначається, що інцидент стався 15 листопада внаслідок "успішно проведених" випробувань. В російському оборонному відомстві запевняють, що фрагменти супутника не становлять загрози.

"США достеменно відомо, що фрагменти, що утворилися, за часом випробувань і за параметрами орбіти не представляли і не нестимуть загрози для орбітальних станцій, космічних апаратів і космічної діяльності", - заявили в Міноборони РФ.

Вказується, що фрагменти "внесли до головного каталогу вітчизняної системи контролю космічного простору і одразу взяли на супровід до того моменту, поки вони не зруйнуються".

Тим часом у "Роскосмосі" заявили про контроль за ситуацією на орбіті для захисту МКС.

Раніше космічне командування США заявило, що Росія під час випробування протисупутникової зброї збила радянський супутник "Космос-1408", що призвело до утворення понад 1,5 тис. уламків на низькій навколоземній орбіті.

Окрім того, повідомлялося, що орбіта супутника була близька Міжнародної космічної станції, і щонайменше 14 уламків загрожували їй та та міжнародному екіпажу із семи осіб.

Представник Держдепартаменту Нед Прайс також заявляв, що "випробування Росії значно збільшили небезпеку для астронавтів та космонавтів на МКС".

Читайте також:

  • Американські військові вважають, що Росія під час випробування зброї збила радянський супутник: уламки загрожують МКС
  • Росія наразила на небезпеку власних космонавтів на МКС: у NASA відреагували на випробування РФ протисупутникової ракети
  • У Вашингтоні запідозрили Росію у небезпечному випробовуванні космічної зброї
Джерело матеріала
loader