Янукович и Путин созванивались 11 раз в период расстрелов на Майдане – следствие
Янукович и Путин созванивались 11 раз в период расстрелов на Майдане – следствие

Янукович и Путин созванивались 11 раз в период расстрелов на Майдане – следствие

Під час Революції гідності, з 18 по 20 лютого 2014 року, в період розстрілів на Майдані колишній президент України Віктор Янукович 11 разів телефонував російському президенту Володимиру Путіну. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови департаменту у справах Майдану Офісу генпрокурора Денис Іванов.

– У цей період керівники правоохоронних органів і колишній президент Янукович за допомогою спеціального урядового зв’язку говорив з вищим керівництвом Російської Федерації і керівниками її правоохоронних органів. Зокрема, зафіксовано 11 з’єднань з президентом Росії Путіним, – розповів він.

Денис Іванов додав, що тодішній міністр внутрішніх справ України Олександр Захарченко за цей же період 12 разів зідзвонювався з російським колегою, а екс-глава СБУ Олександр Якименко – тричі з директором ФСБ Росії.

Всі ці дзвінки відбувалися в найактивнішу фазу розстрілів на Майдані під час Революції гідності у 2014 році.

17 листопада слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича та дев’яти високопосадовців у справах розстрілу мітингувальників під час Євромайдану (серед ниї є вже згадані Захарченко та Якименко).

Оскільки екс-високопосадовці з 2014 року переховуються від органів слідства та суду, розслідування у кримінальному провадженні відбувалося за заочною процедурою.

Стороні захисту надали доступ до матеріалів, а після ознайомлення до суду направлять обвинувальний акт.

Теги за темою
Володимир Путін Віктор Янукович
Джерело матеріала
loader
loader