Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону
Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону

Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону

Україна отримала від Франції у рамках угоди два нові гвинтокрили Airbus Helicopters H125, які допоможуть краще охороняти державні кордони.

Вони мають потужне обладнання – вертольоти оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка надасть можливість проводити моніторинг навіть в інфрачервоному режимі.

Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону - Фото 1

Тепловізійна камера H125 дозволить виявити транспортний засіб на відстані до 20 км. В авіатранспорті доступний запис відео у високій якості, а за допомогою супутникового обладнання у режимі реального часу техніка зможе передати його.

Вертольоти мають систему оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можна використовувати одночасно з системою оптико-електронного спостереження.

Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону - Фото 2

Україна отримала від Франції нові гелікоптери для охорони кордону - Фото 3

За даними Державної прикордонної служби, Україна має отримати ще 24 нові гвинтокрили Н125 виробництва французької компанії Airbus Helicopter.

Перші вертольоти у рамках угоди з Францією Україна отримала у січні 2020 року. Спочатку прикордонники використовували гвинтокрили для підготовки льотного та інженерно-технічного складу. Авіатранспорт активно залучали для проведення прикордонних операцій Карпати-2021 та Кордон-2021.

Читайте
Безпекова допомога: Україна отримала від США близько 80 тонн боєприпасів
Теги за темою
Франція Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader
loader