С итальянского острова Вулькано эвакуируют людей из-за усиления вулканической активности
С итальянского острова Вулькано эвакуируют людей из-за усиления вулканической активности

С итальянского острова Вулькано эвакуируют людей из-за усиления вулканической активности

Мер острова Вулькано на Еолійському архіпелазі Сицилії, заборонив в’їзд туристам через зростання вмісту сірчаних газів у йьому регіоні та наказав евакуювати близько 150 людей.

– Дані свідчать про збільшення кількості газів, які викликають серйозне занепокоєння, оскільки вони можуть становити загрозу для здоров’я населення, – сказав мер у суботу на зустрічі з жителями, яка транслювалася в прямому ефірі у Facebook.

За даними Італійського національного інституту геофізики та вулканології (INGV), відбулося збільшення важких газів, які знижують кількість кисню в повітрі, створюючи труднощі з диханням, які можуть мати смертельні наслідки.

Місцева влада також створила червону зону, де рівень газу, пов’язаний з вулканічною активністю, є більш концентрованим, із значеннями вуглекислого газу (CO2) вище нормальних рівнів, і обмежила пересування інших мешканців з будинків з 23:00 до 6:00. Острів буде заборонений для туристів протягом місяця.

21 жовтня кілька людей на острові повідомили, що викиди вулканів спричинили хворобу їхніх домашніх тварин.

– Одного дня я раптом помітила, що мої 10 котів лежать на підлозі, наче втратили свідомість. І я теж почувалася погано, мені було важко дихати. Мені сказали, що це була просто атака паніки, потім лікарі підтвердили, що причиною хвороби був видих газів з кратера, — розповіла Стефанія Ломбардо італійському щоденнику la Repubblica.

Минулого місяця, посилаючись на «посилену дегазацію, температуру та сейсмічність» на острові, Марко Пістолезі, професор вулканології з Університету Пізи.

– Для тих, хто знає острів, цього ніколи не спостерігалося раніше, – сказав він.

Останнє виверження вулкана відбулося більше 130 років тому і тривало з 2 серпня 1888 року по 22 березня 1890 року.

Читайте
Виверження вулкана на острові Ла-Пальма: токсичний газ досяг України
Джерело матеріала
loader
loader