Авіакатастрофа літака МАУ: в Ірані розпочалися слухання у справі
Авіакатастрофа літака МАУ: в Ірані розпочалися слухання у справі

Авіакатастрофа літака МАУ: в Ірані розпочалися слухання у справі

Іранський військовий суд у неділю, 21 листопада, розпочав слухання у справі щодо збиття 8 січня 2020 року військовими українського пасажирського літака компанії МАУ Boeing 737, внаслідок чого загинули 176 людей.

На лаві підсудних – 10 військовослужбовців різних рангів, підозрюваних у цьому злочині.

Були на засіданні й родичі загиблих з адвокатами, які представили 103 скарги позивачів щодо катастрофи МАУ.

Суд заслухав їхні заяви. Дату наступного засідання оголосять після подальшого розслідування.

У квітні 2021 року оголошено обвинувачення 10 військовим, яких підозрюють у збитті українського літака. Це сталося за місяць після того, як міжнародна спільнота жорстко розкритикувала Іран за оприлюднений звіт, в якому причиною катастрофи назвав людську помилка без вказання конкретних винуватців.

Авіакатастрофа літака МАУ Boeing 737 в Іраністалася вранці 8 січня 2020 року відразу після вильоту. Рейс прямував з Тегерану до Києва. Всі, хто був на борту, – 167 пасажирів та 9 членів екіпажу – загинули. Сред них було 11 громадян України.

Через кілька днів влада Ірану визнала, що літак помилково збили військовослужбовці.

На початку червня 2021 року Іран офіційно заявив, що готовий виплатити компенсації родинам загиблих у катастрофі українців. Але буде можливо лише судового розгляду справи.

У червні канадська експертиза встановила, що не знайшла підтверджень того, що Іран навмисно збив Boeing, а до цього призвела халатність та недооцінення ризиків.

Теги за темою
Іран
Джерело матеріала
loader