Чтобы сдержать поток мигрантов: Украина начала спецоперацию на границе с Беларусью
Чтобы сдержать поток мигрантов: Украина начала спецоперацию на границе с Беларусью

Чтобы сдержать поток мигрантов: Украина начала спецоперацию на границе с Беларусью

З метою недопущення міграційної кризи Держприкордонслужба спільно з Нацгвардією, Нацполіцією та ЗСУ розпочала на кордоні України з Білоруссю спеціальну операцію Полісся.

Зараз на українсько-білоруському кордоні зберігається імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України, тому вживаються заходи з нарощення системи охорони на цій ділянці.

– Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася, – пояснив перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко.

За його словами, головне завдання спецоперації – не допустити перетинання держкордону нелегальними мігрантами та потрапляння їх в Україну.

Для цього збільшено прикордонні наряди з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів, активно застосовуватимуться авіація, безпілотники та технічні засоби спостереження.

Передбачено суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки кордону.

Також виставлять контрольні пости на дорогах, що ведуть до кордону, перевірятимуть автобусні та залізничні станції у прикордонних населених пунктах.

Читайте
Незахищений кордон: чи готова Україна до міграційної кризи
Теги за темою
Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader