Кількість загиблих в аварії на шахті в РФ зросла до 52: що відомо
Кількість загиблих в аварії на шахті в РФ зросла до 52: що відомо

Кількість загиблих в аварії на шахті в РФ зросла до 52: що відомо

Рятувальну операцію призупинили через загрозу вибуху.

Кількість загиблих внаслідок аварії на вугільній шахті "Листвяжна" у місті Бєлово Кемеровської області зросла до 52.

Пр це із посиланням на джерело в адміністрації Бєловського міського округу повідомляє "Интерфакс".

"Так, загинули 52 особи", - підтвердив співрозмовник видання, додавши, що шестеро загиблих були рятувальниками. "Загиблі задихнулися чадним газом", - додав він.

Відомо, що внаслідок інциденту також постраждали щонайменше 49 осіб, 44 з яких перебувають у лікарнях. Стан чотирьох потерпілий оцінюють як тяжкий, вони у реанімаціях.

Тим часом рятувальну операцію призупинили через загрозу вибуху.

"Ми зараз узяли паузу до ранку. Оперативна пауза пов'язана з тим, що погіршується газодинамічна обстановка в шахті, зростає концентрація метану", - пояснив очільник МНС РФ Олександр Чупріян.

Як повідомлялося, задимлення у вентиляційному штреку на вугільній шахті "Листвяжна" сталося вранці у четвер, 25 листопада. У момент інциденту в шахті перебували 285 людей. 

За попередніми даними, на глибині 250 метрів зайнявся вугільний пил. Після цього стався вибух і спалахнула пожежа, а їдкий дим поширився вздовж всього виробітку.

За фактом НП Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів, що спричинило необережність смерть людини (ч.2 ст.217 КК РФ).

Регіональна прокуратура ініціювала перевірку виконання законодавства про охорону праці та промислову безпеку.

Слідчі затримали 47-річного директора шахти, його 59-річного заступника та 36-річного начальника дільниці. Найближчим часом їм висунуть звинувачення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

"Під час початкових слідчих дій встановлено, що затримані допустили порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів. В результаті сталося газодинамічне явище, почалося задимлення вентиляційного штреку ділянки №4, внаслідок чого робітники, що перебували на виробництві, задихнулися", - зазначили правоохоронці.

Читайте також:

  • На шахті в Казахстані стався раптовий викид метану: шестеро людей загинули, ще двоє постраждали
  • Внаслідок аварії на шахті в ОРЛО загинули 9 гірників, 19 - травмовані: подробиці трагедії 

Кількість загиблих внаслідок вибуху в російській шахті збільшилася до 11 | Новини світу

Джерело матеріала
loader
loader