У США внесли зміни в оборонний бюджет щодо санкцій проти "Північного потоку – 2" та військової допомоги Україні
У США внесли зміни в оборонний бюджет щодо санкцій проти "Північного потоку – 2" та військової допомоги Україні

У США внесли зміни в оборонний бюджет щодо санкцій проти "Північного потоку – 2" та військової допомоги Україні

На ініціативу військового стримування Росії у США планують витратити 4 млрд доларів.

У вівторок, 7 грудня, на тлі онлайн-саміту президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна стало відомо про те, що американські законодавці відмовилися вводити санкції проти російського трубопроводу “Північний потік-2” та російських фізосіб, підозрюваних у порушенні прав людини.

Про це йдеться в опублікованій у вівторок, 7 грудня, заяві процедурного комітету Палати представників Конгресу США.

 Санкції проти "Північного потоку-2", які збиралися закласти до оборонного бюджету США на 2022 рік, прибрали з узгодженого проєкту.

“Законопроєкт Палати представників містив положення, яке наказувало президентові запровадити санкції щодо "Північного потоку-2". Виправлення Сенату не містило аналогічного становища. Угода не включає це положення”, - сказано в документі.

Конгрес США також відмовився запроваджувати санкції проти російського держборгу та російських фізосіб, підозрюваних у порушенні прав людини. Раніше в оборонному бюджеті було положення щодо запровадження таких санкцій, але Сенат відхилив його. 

Водночас узгоджений проєкт передбачає $4 млрд на ініціативу військового стримування Росії та $300 млн на військову підтримку України. У документі сказано, що він “включає $4 млрд на Європейську ініціативу стримування (EDI) та додаткові інвестиції для цілей EDI”. Ця сума на $569,8 млн більша, ніж запит Білого дому. 

Проєктом також передбачено “$300 млн на ініціативу сприяння безпеці України, яка забезпечує підтримку та сприяння українським збройним силам, — збільшення порівняно з бюджетним запитом у $250 млн”.

Крім того, Сенат підтримав ініціативу продовжити заборону на діяльність тих, хто визнає суверенітет Росії над Кримом.

Нагадаємо, під час онлайн-саміту з російським лідером Володимиром Путіним президент США Джо Байден висловив глибоке занепокоєнняСполучених Штатів та європейських союзників з приводу нарощування збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Читайте також:

  • Американське судно з катерами Island для ВМС України увійшло до Чорного моря: фото
  • Сенатори США закликають збільшити військову допомогу Україні до $350 млн: подробиці
  • США обговорюють надання Україні додаткової зброї на тлі загрози вторгнення РФ - CNN
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader