Окупанти посилено вербують жителів ОРДЛО до армії - розвідка
Окупанти посилено вербують жителів ОРДЛО до армії - розвідка

Окупанти посилено вербують жителів ОРДЛО до армії - розвідка

Бойовики на окупованому Донбасі намагаються активніше поповнювати свої війська / фото REUTERS

На окупованій частині Донбасу російські найманці активізували агітацію щодо служби в армії.

Як повідомляє у Facebook Головне управління розвідки Міноборони України, командування Збройних сил Російської Федерації активізувало заходи на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях з комплектування особовим складом з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

"Противником розгорнуто роботу агітаційних груп (агітаторів) від військових частин окупаційних військ, розповсюджуються спеціальні пропагандистські матеріали (брошури, рекламні оголошення, листівки тощо), здійснюється масова розсилка агітаційних СМС-повідомлень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до 25 грудня введено тимчасове зниження вимог до кандидатів на військову службу щодо стану здоров'я, судимості, наявності реєстраційних документів та документів, що посвідчують особу, виданих окупаційними адміністраціями.

У розвідці кажуть, що окупаційне командування посилює тиск на військовослужбовців, які не бажають продовжувати контракти та планують звільнення з військової служби, створює умови щодо їх утримання, зокрема, затягуванням розгляду рапортів, затримкою розрахункових виплат, неповерненням особистих документів, які зберігаються в штабах військових частин.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі відкинула пропозиції відновити режим припинення вогню та залучити представників Франції й Німеччини до роботи Спільного центру контролю та координації.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • США вирішили бути "активним учасником" мирного врегулювання в Україні - ОП
  • У Білому домі скептично поставилися до слів Путіна про нібито "геноцид" на Донбасі
  • Росія фактично заблокувала переговори у ТКГ та в "нормандському" форматі - ЄС

Автор: Надя Пришляк

Теги за темою
Донбас Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader