На протестах у Казахстані поліція відмовилася затримувати активістів
На протестах у Казахстані поліція відмовилася затримувати активістів

На протестах у Казахстані поліція відмовилася затримувати активістів

Люди навіть хотіли підійти до правоохоронців з обіймами / скріншот з відео

На протестах в Казахстані поліція вже почала відмовлятися затримувати мешканців країни, які вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ і корупцію. В Актобе на мітингу почали скандувати про те, що правоохоронці залишаються на боці народу.

А в Алмати, як повідомляється в Telegram-каналі "NEXTA.Live", поліція йшла до центру міста разом з народом і не перешкоджала протесту.

Поліцейські в Актобе відмовилися затримувати протестувальників, люди навіть хотіли підійти до правоохоронців з обіймами. Але активісти мітингу зупинили їх і закликали залишатися на місці. Відео з Актобе вже з'явилося в Telegram-каналі "Раніше всіх".

Однак не скрізь протести проходять мирно. Між силовиками й мітингувальниками тривають сутички. Протести проходять в Алмати, Актобе, Актау і багатьох інших містах.

Протести в Казахстані

У Жанаозені активісти вже пред'явили владі вимоги. Протестувальники хочуть зміни режиму, проведення народних виборів акіму (місцевих адміністрацій) кожної області та міста. Також активісти вимагають повернення Конституції 1993 року.

Крім цього, учасники протестів виступають за те, що цивільні активісти не повинні переслідуватися владою і правити областю повинна людина "поза системою".

Раніше УНІАН вже повідомляв, що на тлі невтихаючих "газових" протестів у Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків Прем'єр-міністра він постановив передати Смаїлову Аліхану Асхановичу.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Президент охопленого протестами Казахстану ввів надзвичайний стан в Алмати
  • На вулиці Казахстану вивели військову техніку, по натовпу відкрили вогонь гумовими кулями
  • "Газові" протести: в Алмати поліція затримала більше сотні мітингувальників
Теги за темою
Протест Казахстан
Джерело матеріала
loader
loader