Зачистка Алмати від протестувальників: стало відомо про десятки жертв
Зачистка Алмати від протестувальників: стало відомо про десятки жертв

Зачистка Алмати від протестувальників: стало відомо про десятки жертв

В Алмати вбито десятки протестувальників / фото REUTERS

Протести в Казахстані обросли новими подробицями – в найбільшому місті Казахстану Алмати в четвер вранці, 6 січня, від протестувальників зачищена площа Республіки.

Цент міста оточили кілька сотень силовиків у камуфляжі та у масках і стріляли по учасниках акції протесту, повідомив Telegram-канал Baza.

В ході антитерористичної операції в Алмати ліквідували десятки людей, особи жертв встановлюються, розповіла прес-секретар Департаменту поліції Салтанат Азірбек державному телеканалу "Хабар 24".

У ніч на 6 січня протестувальники намагалися взяти штурмом будівлю поліції Алмати, десятки нападників ліквідували, пише ria.ru, посилаючись на дані прес-служби відомства.

Акції протесту в Казахстані що потрібно знати

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. Громадяни вимагають відставки президента Касима-Жомарта Токаєва і виступають проти корупції. Протестувальники також почали намагатися штурмувати адмінбудівлі.

Під час акцій правоохоронці застосовували силу до протестувальників, затримані сотні осіб.

У зв'язку з акціями протесту президент прийняв відставку уряду. Глава держави вирішив, що тимчасово виконувати обов'язки прем'єр-міністра повинен перший заступник глави уряду – міністр фінансів Аліхан Смаїлов.

Влада Казахстану вирішила на території всієї країни ввести надзвичайний стан.

В Алмати почали антитерористичну спецоперацію для встановлення порядку. Потім стало відомо, що була стрілянина, і протестувальників нібито оточили військові.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Лукашенко провів термінові переговори з Токаєвим і Путіним щодо ситуації в Казахстані
  • Президент Казахстану попросив країни ОДКБ про допомогу (відео)
  • У ході заворушень у Казахстані загинули вісім силовиків: як зараз виглядає Алмати (відео)
Теги за темою
Жертви Казахстан
Джерело матеріала
loader
loader