Їх треба знищити: Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження
Їх треба знищити: Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження

Їх треба знищити: Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав протестувальників “бандитами та терористами”, з якими у жодному разі не можна вести переговори, а необхідно знищувати.

За його словами, у країні продовжується так звана антитерористична операція. Вчора ситуація у містах Алмати, Актобе та Алматинській області стабілізувалася. Токаєв вважає, що запровадження режиму надзвичайного стану дає свої результати.

– Але терористи, як і раніше, завдають шкоди державному та приватному майну, застосовують зброю щодо громадян. Правоохоронним органам та армії я наказав відкривати вогонь на ураження без попередження, — сказав президент у зверненні до народу.

Він зазначив, що за кордоном його закликають до проведення переговорів із протестувальниками для мирного виходу із ситуації. Але Токаєв запевняє, що це не мітингувальники, а “озброєні бандити та терористи”.

– Яка дурість! Які можуть бути переговори зі злочинцями, убивцями? Нам довелося мати справу з озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищити. І це буде зроблено найближчим часом, — рішуче заявив очільник держави, наголосивши, що силовики морально та технічно готові до виконання цього завдання.

А ще Касим-Жомарт Токаєв подякував президентам країн-членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку – Ред.) за направлення в Казахстан їхнім військовим.

Джерело: сайт президента Казахстану

Фото: сайт президента Казахстану

Теги за темою
Казахстан
Джерело матеріала
loader
loader