На Донбасі внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули двоє військових
На Донбасі внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули двоє військових

На Донбасі внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули двоє військових

На Донбасі двоє бійців загинули / фото УНІАН

На Донбасі двоє військовослужбовців загинули, підривавшись на вибуховому пристрої.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано два порушення режиму припинення вогню: у бік Пісків противник двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення, несумісні з життям.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Війна на сході України

Збройний конфлікт на Донбасі Росія почала у квітні 2014 року - після окупації російськими війська Криму.

Підконтрольні Кремлю провокатори почали підбурювати місцеве населення і самі брати участь у проросійських акціях.

Незабаром керовані російськими спецслужбами "протести" переросли в захоплення будівель органів місцевого самоврядування і закінчилися проголошенням "республік", легітимність яких визнає тільки Москва і її близькі сателіти.

За окупацію Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей США та ЄС ввели низку санкцій проти Кремля.

Сам Путін причетність своєї країни до вирішення конфлікту на Донбасі заперечує, стверджуючи, що російських військ в ОРДЛО "немає".

Наприкінці жовтня 2021 року видання Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел, написало, що Росія відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною. Крім того, в соцмережах стали з'являтися відеоролики з ешелонами військової техніки, зокрема танками і ракетами, які перевозять в південні і західні регіони Росії. За даними видання, в США і Європі на це звернули увагу після завершення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021".

У Міністерстві оборони України тоді спростували поширену виданням The Washington Post інформацію про нарощування Росією військової сили біля українського кордону. Оприлюднені в ЗМІ дані про переміщення військ РФ в Міноборони називали "елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій, які по суті є плановими заходами в рамках переміщення військ після завершення навчань".

Пізніше видання Politico оприлюднило свіжі супутникові фотографії, які підтверджують повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Згодом керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення в кінці січня-початку лютого 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • До батальйонів тероборони братимуть тих, хто ніколи не служив: роз’яснення МО
  • Російські війська оточують Україну з трьох сторін: NYT опублікувало мапу (відео)
  • Рух більшістю гуманітарних дорожніх коридорів на Донбасі заблоковано - Держприкордонслужба
Теги за темою
Росія Збройні сили України Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader