Усиливают позиции: оккупанты стянули на Донбасс 275 единиц военной техники
Усиливают позиции: оккупанты стянули на Донбасс 275 единиц военной техники

Усиливают позиции: оккупанты стянули на Донбасс 275 единиц военной техники

Російсько-окупаційні війська додатково розмістили на тимчасово окупованих територіях Донбасу 275 одиниць військової техніки. Це зроблено з порушенням Мінських домовленостей.

Про деталі поінформувала українська сторона СЦКК (Спільного центру з контролю та координації).

– Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 275 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей, – наголошується в повідомленні.

У порівняні з попередньою добою, додаткове російське озброєння та техніку було виявлено в районах Шимшинівка, Садовий та Міусинськ.

Так, у зоні дій так званого 1-го армійського корпусу (базується на окупованих територіях Донецької області) розміщено 37 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, в районі Новоселівки (за 31 км від лінії зіткнення) та в районі Тернове (за 57 км від лінії зіткнення) розміщені танки.

Окупанти розмістили їх із порушенням лінії відведення та районів зберігання.

Крім того, в зоні безпеки в районі Тернове були помічені САУ (самохідні артилерійські установки) та ББМ (бойові броньовані машини).

А в зоні дій так званого 2-го армійського корпусу, розташованого на окупованих територіях Луганщини, розміщено 238 одиниць озброєння та військової техніки – з порушенням лінії відведення та районів зберігання.

Озброєння виявили в районах Бугаївка (37 км від лінії зіткнення), Садовий (57 км від лінії зіткнення), Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення), Міусинськ (62 км від лінії зіткнення).

Там, зокрема, були помічені: самохідні артилерійські установки 2С1 Гвоздика 122 мм; 122-мм гаубиці Д-30; буксирувані артилерійські установки; танки Т-72 і Т-64, а також танки невстановленого типу; самохідні артилерійські установки (САУ); бойові броньовані машини; реактивні системи залпового вогню; радіостанція Р-142; командно-штабні машини Р-145; зенітно-ракетні комплекси Стріла-10.

В СЦКК наголосили, що паралельно з розміщенням озброєння російські збройні формування перешкоджають роботі місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, був відкритий вогонь зі стрілецької зброї у напрямку безпілотника СММ ОБСЄ, коли він пролітав над районом Василівка.

Крім того, здійснювалося перешкоджання сигналу GPS безпілотників місії.

– Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів, – наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що Збройні сили України відкривають вогонь виключно у випадках, коли дії окупантів створюють загрозу для життя і здоров’я мирних жителів та українських воїнів.

Теги за темою
Війна на Донбасі ООС ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader