Росія стягнула до Білорусі найбільше військ від часів Холодної війни - Столтенберг
Росія стягнула до Білорусі найбільше військ від часів Холодної війни - Столтенберг

Росія стягнула до Білорусі найбільше військ від часів Холодної війни - Столтенберг

Генсек закликав Кремль до деескалації ситуації.

Російська Федерація перекинула до Білорусі 30 тисяч військових, сучасне озброєння і техніку. 

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Reuters.

За його словами, протягом останніх днів "значний рух російських військових сил в Білорусі". Крім того, на територію країни перекинули винищувачі, зокрема Су-35, ракети подвійного призначення "Іскандер" і системи протиповітряної оборони С-400.

"Це найбільше розгортання російських сил там від часів Холодної війни. Ми говоримо про широкий спектр сучасних військових можливостей. Все це відбувається у поєднанні з щорічними російськими навчаннями ядерних сил, які, як очікується, відбудуться цього місяця", - розповів він.

Столтенберг закликав Росію до деескалації ситуації. Крім того, генсек зауважив, що 2 лютого Білий дім оголосив про розміщення додаткових військових сил в Німеччині, Польщі і Румунії.

"Це потужний сигнал відданості від США, як і їхні нещодавні внески в нашу спільну безпеку, включаючи передачу авіаносної ударної групи під командування НАТО у Середземному морі та надання 8,5 тисяч військовослужбовців для сил реагування", - заявив Єнс Столтенберг.

Як повідомлялося, США та європейські партнери з НАТО передислоковують свої війська на східний фланг Альянсу, щоб послати сигнал російському президенту Володимиру Путіну про свою солідарність і готовність до рішучої відповіді. Зокрема, у Польщі посилення свого кордону привітали, назвали це жестом солідарності і чітким сигналом для Росії. 

Читайте також: 

  • Нова "Антанта" проти Росії: як Київ створює європейську архітектуру безпеки без Москви
  • Намети, військова техніка та "Іскандери": нові супутникові знімки показують збільшення військ РФ біля кордонів України
  • 21 день без втрат на фронті і низкий рівень ескалації:що сказав Резніков про російську загрозу

США та європейські партнери по НАТО передислоковують свої війська на східний фланг | Новини світу

Джерело матеріала
loader
loader